ERZURUM / TEKMAN - Karlıca Ortaokulu

Eco-literacy Proje Tanıtımı

Balıkesir Mehmet Azman Çavuş Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Demet KOÇOĞLU ve Mersin Mehmet Adnan Özçelik Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Buket ÇAPAR'ın kuruculuğunu üstlendiği ECO-LITERACY (Çevre Okuryazarlığı) projesi İngilizce Öğretmenimiz Haluk Özgünaydın'ın da ortaklığı ile başladı. Proje, Ocak ve Mayıs ayları arasında yürütülecek ve Türkiye, Romanya, Letonya, Ürdün ve Portekiz'den toplam 16 öğretmen ve 102 öğrenci ile gerçekleştirilecektir.

Çocuklara ekoloji ve ekolojik okuryazarlık kavramlarını kazandırmayı ve onların da doğanın bir parçası oldukları bilincini artırmayı amaçlamaktadır. Özellikle öğrencileri teşvik etmeyi, ekolojik okuryazarlık açısından İngilizce becerilerini geliştirmeyi ve öğrencilerimize doğadaki yaşam döngüsünü deneyler, gözlemler, oyunlar, ekolojik kodlama, sanat ve tasarım ile yaparak ve yaşayarak öğretmeyi planlanmaktadır. Faaliyetler ve etkinlikler Web 2.0 araçları aracılığıyla çevrimiçi olarak yayınlanacaktır. Öğrenciler videolar kaydedecek, öğrenme materyalleri, posterler, bloglar, çevrimiçi testler oluşturacak, video konferanslar düzenleyecek, Twinspace'de materyallerini paylaşacak, bir e-dergi/e-kitap, bir hikaye/bir şiir, bir oyun gibi ortak ürünler için uluslararası öğrenci takımlarında çalışacak. Proje sonunda öğrencilerimize ve öğretmenlerimize katılım sertiikası verilecektir.

Yayın: 30.04.2022 - Güncelleme: 08.05.2022 18:28 - Görüntülenme: 193